måndag 12 januari 2009

12 jan - Les grattes-ciels



Så här ser det ut i Centre Ville eller Downtown. Ganska häftigt med skyskrapor tycker jag! Vi svenskar har ju inga hemma att titta på, förutom "Torson" (som ligger rätt off i förhållande till Malmös statskärna), vilket gör att jag ändå tycker det är OK att gå runt och fota dessa byggnader likt en Japan med ny Toshibakamera. Skyskraporn är vackra, moderna och perfekta på något sätt. Vad som är kul är att de ligger inklämda bland all gammal arktitektur, som gamla kyrkor t.ex:


Jag gick alltså runt och tittade på skyskrapor och byggnader större delen av dagen idag. Det var bara -5 grader och solen sken, vilket gjorde det till en perfekt dag att gå runt och strosa (och inte ta bussen överallt). Hittade en gata med många trevliga små klädesbutiker som jag nog kommer återvända till inom en snar framtid. Hittade även en I.D-kopia på centre Eaton (en av de "underjordiska" varuhusen) som jag nog tror fungerar precis som orginalet.. Vi får se.

Lyckades även ta revansch på food-courten där jag åt en långt ifrån tillfredställande pad thai häromdagen. Smällde till med en falafeltallrik från AMIR som visade sig vara en skänk från ovan! Fick falafel, hoummus, bönblandning, tabbouleh, grönsaker, naan-bröd, tahini (som de kallade för den magiska såsen!) m.m. Jag var mycket nöjd! När personalen fick höra att jag var végetalienne sa de "oh la la, du måste ha mycket energi du!". När jag kontrade och sa att den energin kom direkt från tallriken fick jag alla att skratta ganska mycket! :)

Efter lunchen (typ kl. 3) gick jag till skolan och första lektionen på min kurs i Sociologie de la Santé (Hälsosociologi). En kurs som verkar vara right up my alley, minst sagt. Det var flera personer som jag pratat med på de övriga kurserna som också ska gå denna kurs, vilket kändes kul!

Ikväll har jag suttit och opponerat på en uppsats, vilket har varit mindre kul. Ska sätta mig och kolla på ett avsnitt av Lipstick Jungle nu innan jag somnar, vilket är mer kul! I morgon ska jag gå och äta med en kille jag pratade med på flygplasten när jag precis kommit till Montréal. Ska bli kul att få lite tips från någon som faktiskt bor här.
Bjuder på en bild till..

4 kommentarer:

Unknown sa...

hej hjärtat...

Nu är jag med i spelet - gick in på din blogg för första gången o spanade in dina inlägg. Jag hoppas att du har det fint.. Hur känns det än så länge?? Det har ju redan gått typ 2 veckor..

puss

Kiana

Anonym sa...

Hej vännen!

Det är jättekul att läsa din blogg och allt som du är med om. Kul att höra att du verkar piggare nu också! Hoppas att allt känns bra!

Kramar/ Emelie M

Anonym sa...

Hej tjejer! Vad kul att höra från er! Känner mig mycket piggare nu, även om jag fortfarande hostar mycket... Men, kul att äntligen få se staden! Känns jättespännande allting faktiskt och framför allt extra kul att allt är på "franska" :). Hoppas att ni har det bra hemma också! Stor kram!

Anonym sa...

Hej tjejen! Vad roligt att läsa om allt som händer i ditt liv när du är så långt borta! Hoppas att skolan går bra och att du hittat lite roliga vänner att umgås med även utanför skolan! Ta hand om dig! Stor kram Carro